Laporan cadangan merekabentuk galeri kristal Langkawi bertempat di Pekan Kuah, Langkawi, Kedah D. Aman / Hafizuddin Ahmad - Ahmad, Hafizuddin (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2005)
Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman untuk Galeri Kristal Langkawi.Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai barangan kristal dan perkembanganya hasil buatn tempatan. Selain itu, galeri ini juga menumpukan kepada memberi ilmu dan maklumat kepada pengunjung-pengujung ke galeri ini. Galeri ini dapat menambah minat orang ramai atau individau tertentu yang meminati hasil seni kaca terutamanya kristal. Terdapat beberapa ruang pameran yang telah disediakan untuk para pengunjung lawati. Setiap ruang berbeza rekabentuknya, tetapi mengunukan satu konsep keseluruhan yang sama. Setiap ruang mempamerkan berbagai barangan kristal yang berlainan jenisnya.