Laporan cadangan merekabentuk dalaman Klinik The Dermalogica Lot C-1-6 & C-1-7 TTDI Plaza Jalan Wan Kadir, 6000 Kuala Lumpur / Fatin Amalina Mustapha - Mustapha, Fatin Amalina (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2008)
Projek akhir rekabentuk dalaman adalah merupakan manifestasi terhadap pemahaman pelajar tentang keseluruhan aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari asas hinggalah ke peringkat pembentangan cadangan rekabentuk. Projek yang menjadi pilihan ialah cadangan rekabentuk pusat kesihatan rawatan kulit Dermalogica. Tapak cadangan penyelidik ialah Lot C-1-6 & C- 1-7, TTDI PLAZA, Jalan Wan Kadir, 6000 Kuala Lumpur. Dimana terletak di Taman.Tun.Dr.Ismail, Damansara, Kuala Lumpur. Taman Tun Dr Ismail juga dikenali dengan TTDI. Projek akhir ini bertujuan untuk memperkenalkan klinik untuk produk The Dermalogica yang menggunakan produk, rawatan dan ahli terapi dari The Dermalogica sendiri. The Dermalogica juga mempunyai pusat pengajian mereka sendi untuk mengeluarkan graduan yang bertauliah untuk menjadi ahli terapi di The Dermalogica. Selain itu, klinik ini terbuka kepada semua lapisan masyaratkat tidak kira wanita atau lelaki. Klinik ini akan melahirkan rasa selesa dan menarik pelanggan dengan reka bentuk yang baru bertentangan dengan klinik yang berada di Malaysia yang menyebabkan pelanggan agak takut untuk menjalani rawatan. Metodologi kajian yang dijalankan dengan cara pengumpulan data melalui buku dan majalah, temuramah, kajian kes dan soal selidik. Ruang klinik ini merangkumi ruang masuk, ruang lobi, Skin Bar, mini, ruang pameran produk, bilik rawatan perempuan, bilik rawatan lelaki, Bilik Rawatan VIP, cafe, makmal, pejabat, bilik pekerja, stor, bilik air. Dengan adanya klinik The Dermalogica ini taraf klinik di Malaysia dapat dinaik tarafkan. Pengunjung yang datang akan lebih berpuas hati dan akan lebih kerap mengunjungi klinik kulit ini.