Cadangan menaiktaraf medan selera Makan Place untuk Dewan Bandaraya Kuala Lumpur / Bibi Zulaikha Zurkiple - Zurkiple, Bibi Zulaikha (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Cadangan menaik taraf dan mereka bentuk Makan Place untuk Dewan Bandaraya Kuala Lumpur di Lot LG, Aras Bawah Tanah, Mid Valley Megamall, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur. Rekabentuk yang ringkas dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat ditekankan untuk merekabentuk tempat tersebut. Kajian terpeinci diperlukan bagi memulakan kerja-kerja merekabentuk agar dapat memenuhi kriateria bagi sesebuah medan selera. Seperti medan selera yang sedia ada hanya menyediakan kemudahan tanpa mengambil kira aspek penampilan. Konsep yang tepat amat penting agar dapat mencapai objektif projek ini. Contohnya,pemilihan warna yang sesuai dengan tempat tersebut. la juga cara terbaik untuk menarik minat lebih ramai pengunjung. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data akan digunakan semasa proses merekabentuk untuk mendapatkan imej yang tersendiri dan menarik