Cadangan membuka cawangan baru The Baker’s Cottage, Bakery and Cafe di Lot 5,6,7 & 8 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak / Azilawati Wanti - Wanti, Azilawati (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2008)
Cadangan rekabentuk barn untuk The Baker’s Cottage, bakery dan kafe di Lot 5, 6, 7 & 8 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak. Skop kajian utama bagi projek ini adalah merekabentuk ruang dalaman The Baker’s Cottage, bakery and cafe. Antara isu dan masalah projek ini adalah merancang rekabentuk yang lebih baik berdasarkan kepada kegagalan penyusunan ruang dalam The Baker’s Cottage yang sedia ada. Metodologi kajian yang digunakan sepanjang projek ini adalah berdasarkan kepada kehendak klien, keperluan kafe, maklumat yang berkaitan, isu dan pemasalahan yang timbul. Maklumat tentang tapak cadangan juga diambil sebagai panduan sebelum merekabentuk dan diperoleh melalui lawatan tapak yang dibuat, temubual dan pelan tapak. Konsep yang diperkenalkan adalah ‘Aroma, Reflect Tradition’ dan imej yang dicadangkan adalah ‘Modem Element Of Cottage’ yang diharap dapat menarik minat orang ramai, ditambah pula tapak cadangan terletak di kawasan tumpuan pengunjung dari dalam dan luar negara.