Cadangan merekabentuk pusat mengurut Ayurveda di No 9, Jalan Panglima Bukit Gantang,30000 Ipoh Perak Darul Ridzuan / Amiza Amaran - Amaran, Amiza (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2008)
Tujuan laporan ini dibuat adalah untuk projek akhir Diploma Rekabentuk Dalaman. Projek yang dicagangkan adalah Cadangan Merekabentuk Pusat Kesihatan Ayurveda di tapak cadangan yang terletak di No 9 jalan Panglima Bukit Gantang Wahab, 300000 Ipoh Perak Darul Ridzuan. Pelbagai proses perlu dilalui bagi menyiapkan tesis di mana pelbagai factor penting perlu diambil kira. Kajian ini dibuat bertujuan untuk mewujudkan sebuah Pusat Mengurut Ayurveda serta memajukan dan meningkat taraf penjagaan kesihatan di Negara ini. Imej , konsep dan rekabentuk yang ditampilkan oleh Pusat kesihatan Ayurveda ini adalah bagi memperkenalkan gaya yang sesuai dengan konsep dan definisi sebuah pusat rawatan kesihatan. Selain itu ingin memberi kesedaran pada masyarakat tentang pentingnya kesihatan pada alaf ini. Pelbagai metodologi kajian yang telah dijalankan sepanjang membuat projek ini. Antaranya melalui temuramah, bacaan seperti buku-buku dan majalah-majalah yang berkaitan dan melayari internet untuk menjayakan projek ini