Laporan cadangan merekabentuk Yacht Gallery di Taman Awam Pesisiran Muara Sungai Dinding Lumut, Perak / Ahmad Nor Akmal Abdul Rahim - Abdul Rahim, Ahmad Nor Akmal (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, UiTM Perak, 2004)
Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman untuk Yacht Gallery.Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai aktiviti pelayaran yang terdapat diseluruh Negara. Selain itu galeri ini juga menumpukan kepada memberi ilmu ataupun maklumat kepada orang ramai yang datang ke galeri ini.Galeri ini juga dapat menambah minat orang ramai atau individu tertentu untuk mendalami aktiviti pelayaran ini dan berkongsi idea mengenai Yacht. Terdapat ruang-ruang yang tertentu yang menarik minat orang ramai untuk mengunjungi galeri ini di mana terdapat 3 ruang penting mengenai yacht untuk di lihat yang mana setiap ruang ini mempunyai ciri-ciri yang berlainan antara satu sama lain.Ia juga memberi gambaran serta kesedaran orang ramai mengenai yacht ini.