Teksi Malaysia. / Mas Ezu Masron - Masron, Mas Ezu (Fakulti Seni Lukis Dan Seni Reka, 2005)
Rekabentuk Teksi Malaysia yang menonjolkan ciri-ciri pengangkutan awam yang memiliki ciri-ciri moden selaras dengan pembangunan di negara ini.Teksi Malaysia ini direka untuk mengatasi masalah dan menambah baik perkhidmatan teksi di Malaysia dengan menyediakan perkhidmatan yang terbaik dengan adanya sistem dan reka bentuk yang baik dan selesa .Mengatasi masalah dan kekurangan dari segi reka bentuk, wama, sistem/fungsi dan ergonomik/keselamatan.Rekaan ini dilengkapi dengan GPS, ia juga menggunakan Ngv dan mempunyai sistem keselamatan yang baik. Bentuk NPV merupakan bentuk yang sesuai di jadikan teksi di Malaysia. Saya berharap rekaan ini dapat mengatasi masalah dan memperbaharui sistem teksi yang sedia ada