Laporan cadangan menaiktaraf Pejabat Pos Pudu / Mohamad Izani Abdul Hamid - Abdul Hamid, Mohamad Izani (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2007)
Projek ini merupakan satu cadangan kerja menaiktaraf dan merekabentuk ruang dalaman yang baru untuk Pos Malaysia Bemad, Pejabat Pos Pudu, Pos Malaysia Pudu, 484, Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur. Faktor utama perancangan projek ini adalah untuk mengukuhkan imej Pos Malaysia yang sediada serta untuk menyelesaikan masalah yang timbul untuk kepentingan orang awam dan kakitangan Pos Malaysia sendiri. Selain itu, ia juga bertujuan untuk meningkatkan mutu perkhidmatan masyarakat yang berjaya. Sebelum proses ini bermula, beberapa bentuk dan kaedah kajian dijalankan untuk memperolehi maklumat - maklumat yang berkaitan secara terperinci. Kajian ini penting supaya setiap proses merekabentuk dapat dilakukan dengan lancar dan mengikut keselesaan pihak klien dan orang awam. Sehingga kini, kebanyakan rekebentuk Pejabat Pos yang ada di Malaysia masih lagi berada di takuk lama dengan menggunakan rekabentuk dan susunatur yang lama Sistem. Sistem yang ada sentiasa memberikan masalah kepada orang ramai dan pihak Pos Malaysia. Semoga dengan menaiktaraf serta pengubahsuaian yang dilakukan diharap dapat merealisasikan impian Pos Malaysia untuk memberikan perkhidmatan mel yang terbaik kepada masyarakat. Insya-Allah.