Kapal pelayaran untuk golongan eksekutif / Mohd Fazli Mohd Fauzi - Mohd Fauzi, Mohd Fazli (Fakulti Seni Lukis Dan Seni Reka, 2005)
Sektor pelayaran merupakan salah satu bidang yang menyumbangkan kepada pertumbuhan ekonomi negara. Banyak kajian saintifik yang dilakukan bagi meningkatkan lagi kualiti dan mutu dalam sektor pengakutan terutamanya dalam bidang pelayaran. Walau bagaimanapun, kalau dilihat dari perkembangan sains dan teknologi, penekanan terhadap aspek reka bentuk estetik.ergonomik dan teknikal masih berkurangann. Oleh itu tema ‘Pengakutan Gaya Moden’ harus didekatkan. Sistem pengumpulan dan kajian maklumat adalah penting untuk melahirkan genarasi yang bermaklumat. Maklumat yang diuruskan dengan betul dan barsesuaian dengan persekitaran yang kondusif akan menyebabkan ianya dapat diperolehi dengan cepat dan tersusun. Output yang maksimum memerlukan integrasi sepadu dari segi maklumat yang disampaikan, kualiti dan pengurusan sumber maklumat, pengurusan dan persekitaran memainkan peranan yang penting. Sebarang bentuk kekurangan maklumat hendaklah dielakkan kerana ianya akan menjejaskan produktiviti penyebaran maklumat dan menyebabkan masyarakat enggan mendapatkannya. Maklumat yang bermutu ialah maklumat yang merangkumi segala aspek iaitu dalam bidang ekonomi, sosial, politik, cara hidup dan bermacam - macam lagi.