Aspek-aspek dan peranan perunding-perunding harta tanah di dalam pengurusan projek pembangunan komprehensif Bandar Tun Hussein Onn. Tinjauan terhadap keperluan dan sumbangan penilai dan perunding harta tanah / Fairus Abd Halim - Fairus, Abd Halim (Faculty of Architecture, Planning & Surveying, 1994)
Pengurusan merupakan satu proses perancangan, mengorganisasi, mengawal dan menyelia sumber-sumber yang terhad untuk mencapai matlamat organisasi. Berbanding dengan bidang lain, pengurusan projek merupakan satu bentuk pengurusan yang lebih menumpukan pengurusan tenaga manusia di mana prosedur pengurusan ialah dengan menggabungkan semua pihak yang terlibat di dalam industri pembinaan dari awal hingga akhir seperti pemaju, klien, perunding-perunding, kontraktor bersama-sama dengan pelbagai faktor lain di bidang pengeluaran iaitu bahan-bahan dan kelengkapan-kelengakapan pembinaan, tenaga pekerja dan kos-kos yang terlibat serta pembiayaan projek.