Wakaf untuk perternakan lembu dan kambing / Nurul Syazni Mohammad - Mohammad, Nurul Syazni (Faculty of Art and Design, 2004)
Reka bentuk adalah proses kreatif yang menterjemah idea kepada kenyataan. Kajian ini menguji penyelidikan dalam merekabentuk perabot luaran (outdoor furniture) untuk pengguna-pengguna yang bergiat dalam bidang pertanian. Kajian ini berhasrat untuk mencari kaedah yang paling sesuai untuk merekabentuk wakaf secara lebih berkesan apabila pertemak menggunakan perabot tersebut di dalam ladang penternakan. Dengan penyelidikan ini, diharap ianya dapat membantu peternak pertanian dalam menggunakan perabot wakaf di dalam perternakan. Sehingga ke hari ini, belum ada mana-mana penyelidikan yang dijalankan mengenai tajuk ini. Oleh yang demikian, penyelidikan ini akan mempunyai konsep yang tersendiri di dalam industri pertanian moden.