Bus-Stop. Analisa kritis terhadap kelemahan rekacipta yang sedia ada / Badrulzaman Mohd Zanadi - Mohd Zanadi, Badrulzaman (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1985)
Bus-stop adalah merupakan salah satu kemudahan yang sangat penting dewasa ini. la adaiah merupakan tempat menunggu yang menjadi kunjungan orang ramai setiap hari. Boleh dikatakan 60-70% penduduk Kuala Lumpur adalah terdiri dari kalangan yang berpendapatan rendah. Justru itu, oleh kerana bas adalah merupakan pengangkutan awam yang utama, maka sebab itulah bus-stop menjadi tempat tumpuan. Sekali imbas kita boleh melihat bahawa sejak akhirakhir ini terdapat perkembangan yang sangat menarik tentang bus-stop ini. Sumbangan swasta didalam pembinaan bus-stop ini patut diberi pujian.