Sikap daya saing siswa siswi di UiTM Kampus Alor Gajah dalam kecemerlangan akademik / Wan Hartini Wan Hassan, Zaliha Hussin dan Zaihan Abd Latip - Wan Hassan, Wan Hartini; Hussin, Zaliha; Abd Latip, Zaihan (Unit Penyelidikan dan Perundingan, 2003)
Tujuan kajian adalah untuk mengkaji samada wujud atau tidak sikap daya saing di kalangan siswa dan siswi UiTM Kampus Alor Gajah dan juga mengenalpasti faktor-faktor tidak bersandar yang mempengaruhi sikap daya saing antara mereka. Kajian juga mengkaji hubungkait antara sikap daya saing dan pencapaian akademik. Seramai 321 siswa dan siswi dari program-program ijazah sarjana muda dan diploma sepenuh masa telah diambil sebagai sampel. Kajian mendapati wujud sikap daya saing yang signifikan di kalangan pelajar-pelajar UiTM Kampus Alor Gajah