Cadangan merekabentuk dalaman baru bagi Proton Edar Sdn Bhd di No 17, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur / Siti Fatimah Md Som - Md Som, Siti Fatimah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat Diploma ini adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek projek reka bentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan reka bentuk. Projek yang telah dipilih bagi projek akhir ini ialah cadangan reka bentuk skima baru bagi Proton Edar Sdn. Bhd. yang berlokasi di No 17, Jalan Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur. Dengan terhasilnya ruang pameran yang baru bagi Proton Edar Sdn. Bhd. adalah diharapkan bahawa ia dapat menaik tarafkan lagi imej Proton dan memperkembangkan lagi perniagaan mereka. Tema dan konsep juga diaplikasikan dalam kedua - dua ruang 'exterior & interior’ untuk menonjolkan lagi nilai estetika dan juga nilai prestij ruang pameran tersebut. Beberapa penyelidikan telah di jalankan bagi menjayakan projek akhir ruang pameran ini, antaranya termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian , kajian kes dan kajian soal selidik. Kesemua kajian - kajian tersebut adalah bertujuan mengenal pasti kelemahan - kelemahan yang ada dan juga cuba untuk mengatasi beberapa masalah yang timbul. Kajian - kajian yang telah dijalankan ini akan diterapkan di dalam proses reka bentuk, dengan tujuan mendapatkan satu reka bentuk yang menarik dan sesuai dengan imej koprat Proton samada dari segi fungsi dan nilai estetikanya. Konsep revolusi dan imej mudah,bergaya dan berkilatjuga diterapkan untuk mendapatkan satu imej yang baru, sesuai dan dapat ditonjolkan di dalam rekaan serta bersesuaian dengan identiti Proton Edar Sdn. Bhd.