Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Galeri Putrajaya di Blok 3 dan 4, North Street Commercial, Jalan Alamanda 1, Precint 1, 62000 Putrajaya, Malaysia / Siti Asiah Salahuddin - Salahuddin, Siti Asiah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Cadangan merekabentuk galeri bagi Putrajaya adalah di suatu idea baru yang di mana tiada lagi galeri di Malaysia atau di Putrajaya sendiri yang menceritakan tentang perkembangan pembangunan Putrajaya. Info-info yang akan diselitkan adalah mengenai sejarah Putrajaya, perkembangan semasa Putrajaya serta masa hadapan Putrajaya. Imej serta rekabentuk galeri yang unik adalah bersangkut paut dengan klien iaitu Putrajaya Holdings bagi menarik minat pengunjung untuk datang. Selain itu, melalui susun atur ruang dalam rekabentuk galeri dapat membawa pengunjung menyelami dan memahami isi kandungan yang dipamerkan di galeri. Galeri ini bukan sahaja memberi info mengenai Putrajaya malah menyediakan perkhidmatan seperti kafeteria serta ‘info centre’ bagi membolehkan pengunjung berasa selesa semasa mengunjungi galeri.