Laporan kajian akhir cadangan merekabentuk kedai kopi Che’ Nah Kafe di 17A, Jalan Utama, Taman Seri Iskandar Utama, 32600 Bandar Seri Iskandar, Perak Darul Ridzuan / Shamsuriati Mohamad - Mohamad, Shamsuriati (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Pembentukan sesebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang kita teliti melalui rekabentuk yang berjaya, dan berdasarkan apa yang kita lihat dan kita pelari. Sesuatu rekabentuk haruslah dilihat dari segi penggunaanya yang selesa dan sesuai dengan persekitaran mahupun keadaan. lanya tidak boleh dilihat secara luaran sahaja.Penggunaan elemen juga haruslah bersesuaian dengan konsep yang ada, ini kerana rekabentuk yang berjaya akan lahir dengan penggunaan konsep yang sesuai dan tepat, barulah sesuatu rekabentuk itu dapat ditonjolkan. Cadangan merekabentuk Kedai Kopi Che’ Nah ini adalah untuk memberi imej yang tersendiri kepada Kopi Che’ Nah, ini kerana kopi ini hanya terdapat di negeri Perak sahaja. Dengan terbinanya kafe tersebut di harapkan ianya dapat memperkenalkan kopi ini kepada ramai orang dan para pelancong asing. Kesegaran kopi ini dapat mengimbau kita kepada kesegaran kopi Melayu lama. Dengan menggunakan elemen-elelem melayu di dalam kefa ini, diharapkan dapat menonjolkan suasana dan imej Kopi Che’ Nah.