Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Ayurvedium Medispa di Lot 1F 23-26, Aras Satu, Kompleks Membeli-Belah Shah Alam City Centre (SACC) Mall, Jalan Perbadanan 19/4, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor / Shakirah Shamsul Bahar - Shamsul Bahar, Shakirah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat diploma adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek rekabentuk yang dicadangkan untuk projek akhir ialah spa Ayurvedium Medispa di Jalan Perbadanan 14/9, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor. Tujuan projek ini adalah untuk memperkenalkan produk barangan herba dengam lebih mendalam kepada orang ramai khususnya wanita dan remaja. Dengan adanya cawangan spa Ayurvedium Medispa ini, orang ramai dapat mengetahui tentang penggunaan produk herba dan aplikasinya dalam kecantikan harian. Dalam menjalankan projek ini, kepentingan yang begitu jelas dapat dilihat ialah untuk menggalakkan orang ramai menggunakan produk berasaskan herba di samping menjaga kecantikan. Kaedah pengkajian yang dijalankan terhadap projek ini adalah berdasarkan pemerhatian terhadap spa dan pusat kecantikan tempatan dan luar negara. Kesimpulannya, rekabentuk baru yang bakal dijalankan ini haruslah menepati ciri-ciri dan kehendak pelanggan dan bersesuaian dengan konsep yang ingin digunakan. Diharapkan, agar rekabentuk ini akan dapat memberi manfaat kepada semua individu, sama ada pelancong asing mahupun masyarakat di negara ini.