Cadangan rekabentuk dalaman ke atas restoran Ghazal House untuk Yayasan Warisan Johor / Norain Farhana Azman - Azman, Norain Farhana (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat Diploma ini adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek projek reka bentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan reka bentuk. Projek yang telah dipilih bagi projek akhir ini ialah cadangan reka bentuk restoran ‘The ghazal House’ bagi Yayasan Warisan Johor yang berlokasi di blok3-01 dan 3-02,tingkat bawah dan atas , Danga Walk, Jln Skudai BT 4 ½ , 80200,Johor Bahru. Pendekatan yang akan di bawa oleh restoran ini mengingatkan kembali warisan dan budaya masyarakat negeri Johor dan memperkenalkan ia pada orang luar. Lokasi yang akan menjadi pilihan bagi pembinaan restoran ini nanti adalah sebuah lokasi yang sangat dikenali dan masih lagi membanggun dengan pelbagai rancangan baru untuk masa depan. Jadi jangka hayat restoran ini semestinya akan perlu direka dengan elemen-elemen yang tidak ketinggalan zaman.Sasaran pelanggan bagi restoran ini adalah dari pelbagai jenis umur dan kaum .Dengan ini restoran ini menyahut cabaran menyediakan restoran yang berkonsepkan satu Malaysia.