Cadangan rekabentuk dalaman kedai konsep Blue Cube di Lot 9 -12, Tingkat 1, Cineleisure Damansara, No. 2a, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. / Siti Norhafizah Ghazali - Ghazali, Siti Norhafizah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Cadangan mereka bentuk wajah baru Blue Cube Concept Store di kompleks membeli-belah Cineleisure Damansara, Damansara Utama datang dari kesan fenomena 'Mobile Lifestyle’. Walaupun fenomena ini sudah bertapak di Malaysia namun tidak ramai yang mengetahui tentangnya, maka adalah menjadi tanggungjawab Blue Cube bertindak sebagai pusat tumpuan pelanggan dimana mereka dapat memperolehi pelbagai produk telekomunikasi dan servis-servis lain dibawah satu bumbung. Disebabkan fungsi tersebut, Blue Cube turut dikenali sebagi ‘one-stop centre’. Oleh itu imej dan reka bentuk yang baru untuk klien harus dihasilkan bagi menarik perhatian pelanggan. Selain dari itu, melalui penataan dan susun atur ruang dalam reka bentuk kedai ini dapat membawa pelanggan merasai suasana ruang yang unik yang tidak terdapat di mana-mana kedai biasa. malah menawarkan perkhidmatan yang mesra pelanggan dan menjadi perintis untuk reka bentuk kedai telekomunikasi.