Ekono'Cinta’Metrik: bila cinta menyatukan kita (Econo'Love'Metrics: when love unites us) / Fadli Fizari Abu Hassan Asari - Abu Hassan Asari, Fadli Fizari (Penerbit UiTM (UiTM Press), 2017)
Bukan sekadar subjek ekonomi, ekonometrik adalah suatu kemestian bagi penyelidikan data sekunder. Walaubagaimanapun,mempelajarinya bukanlah mudah keranaianya melibatkan ekonomi, matematik dan statistik. Menyedari masalah ini, konsep lebih mesra yang dipanggil "CINTA" telah diasimilasikan. Terdapat lapan langkah dalam inovasi ini seperti "mencari cinta" dan "cinta di atas garisan". Ianya memberikan idea mudah tetapi berkekalan. Hasilnya, pelajar-pelajar lebih memahami dan berupaya menguasai subjek ini. Selain itu, lebih banyak kertas kerja yang berjaya dibentangkan oleh pelajarijazah sarjana muda di konferensi tempatan dan antarabangsa. Inovasi ini juga berjaya menggondol beberapa pingat di pertandingan inovasi. Diharapkan inovasi ini dapat dikongsi ramai dalam mengajari dan mempelajari ekonometrik dengan cara yang lebih mudah.