Cadangan bagi pusat karaoke di alamat 10/1H USJ 10, Taipan, Subang Jaya / Mohd Syahiruddin Mohd Ali - Mohd Ali, Mohd Syahiruddin (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman yang barn untuk Red Box Karoake di lot kedai USJ 10 Taipan Subang Jaya. Faktor utama perancangan projek ini adalah untuk menjadikan pusat karaoke sebagai satu tempat yang sesuai dikunjungi oleh semua lapisan masyarakat dan membuang imej negatif pusat karaoke pada mata masyarakat serta menjadikan ia sutu tempat yang menarik sebagai sebuah pusat hiburan keluarga. Selain itu, ia juga akan memperkenalkan Red Box sebagai satu tempat yang menjadi pilihan untuk mereka yang inginkan hiburan yang berkonsepkan karaoke dan restoran.Secara tidak langsung ia akan memperkembangkan nama Red Box sebagai salah satu pusat hiburan yang menarik dan selamat untuk dikunjungi oleh setiap golongan. Beberapa kajian telah dilakukan bagi melancarkan projek ini iaitu melalui kajian kes, rujukan, kajian tapak, dan kajian bangunan.Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mendapatkan maklumat yang secukupnya berkenaan dengan projek, mengenalpasti masalah yang ada, serta membuat perbandingan di antara kajian-kajian lain yang telah dibuat. Sehingga kini,,kebanyakan pusat karaoke yang tedapat di Malaysia masih lagi tidak mepunyai ciri-ciri yang dapat menarik orang ramai untuk berkunjung ke pusat karaoke. Ini kerana masih banyak pusat karaoke yang ada beroperasi secara haram dan tidak mepunyai ciri-ciri keselamatan yang baik. Masyarakat masih lagi memandang pusat karaoke dengan imej negatif dan tidak sesuai untuk dikunjungi.