Laporan kajian akhir cadangan merekabentuk kafe dan ruang santai kelab Cobra di Lot 7, Lorong Utara B, Jalan Utara, 46200 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan / Maryam Nadiah Ishak - Ishak, Maryam Nadiah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Cadangan kerja menaiktaraf kafe dan ruang santai kelab COBRA di Lot 7, Lorong Utara B, Jalan Utara, 46200 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan adalah daripada klien saya yang memerlukan rekebentuk dan imej baru untuk kafe dan ruang santai kelab mereka. Mereka menginginkan sebuah kafe dan ruang santai yang lebih eksklusif dan menarik di rumah kelab mereka. Memandangkan persatuan mereka ini sangat dikenali dan rumah kelab mereka sering dikunjungi oleh banyak orang dari pelbagai negara, maka mereka berfikir tentang mempertingkatkan servis mereka dari pelbagai aspek dan salah satu daripadanya ialah menaiktarafkan ruangan kafe dan santai. Mereka mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri seperti yang diinginkan oleh mereka.