Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman untuk kedai pakaian dan aksesori The Guard di Lot 23, Tingkat 1, SACC Mall, 40150 Shah Alam, Selangor / Nur Izzah Abdullah - Abdullah, Nur Izzah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2010)
Di Malaysia, permintaan pasaran dalam industri fesyen sangat tinggi. Malaysia sangat sesuai untuk dijadikan tempat sasaran pasaran kepada pengusaha-pengusaha fesyen. Terdapat banyak produk-produk berjenama yang dipasarkan di Malaysia. Walaupun banyak persaingan namun permintaan tetap memberansangkan. Contohnya dalam 1 pasaraya, terdapat banyak kedai pakaian berunsurkan remaja seperti Radioactive, Tropicana Life, Extreme, Wild Channel, Samuel And Kelvin, Edwin, Levi’s dan lain-lain, walaupun bersaing kuat di dalam 1 pasaraya namun keuntungan keseluruhan bagi produk-produk ini masih memberansangkan. Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman kedai pakaian dan aksesory The Guard. Produk The Guard di Malaysia ini kini semakin dikenali ramai walaupun hanya dijual di tempat-tempat yang tidak khusus seperti Uptown, pasar pagi, dan pasar malam. Produk-produk ini juga disebarkan melalui jualan di internet. Fesyen The Guard ini adalah berunsurkan keremajaan tetapi ianya juga sesuai untuk golongan dewasa. Bagi melancarkan projek ini,terdapat 3 fasa metadologi seperti kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal selidik. Tujuannya adalah untuk mengkaji kelebihan dan kelemahan yang terdapat di dalam merekabentuk ruang dalaman kedai ini. Kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri.