Etika pengurusan sumber manusia bagi Muslimpreneurs dalam perniagaan berskala kecil / Mohd Faizal P.Rameli … [et al.] - P.Rameli, Mohd Faizal; Sharif, Dziauddin; Che Man, Norajila (2017)
Pengurusan sumber manusia merupakan salah satu cabang ilmu ekonomi yang berkait rapat dengan kejayaan sesebuah organisasi atau perniagaan. Menurut Junaidah (2009), pengurusan sumber manusia merupakan fungsi asas dalam organisasi yang menguruskan manusia secara cekap bagi mencapai objektif organisasi dan individu. Justeru, dalam perniagaan sama ada kecil atau besar, ia adalah berkaitan dengan mendapat keuntungan maksimum bagi setiap aktiviti perniagaan tersebut (Astuti & Gustiana, 2016). Di negara membangun, usahawan menjadi penghubung di antara unit-unit sosial yang kecil seperti individu dan keluarga dengan negara.