Info Kampus Isu 9-Nov 2001 / UiTM Cawangan Sarawak - Choo, Ng Kui (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2001)
Seramai 647 siswa/siswi baru telah mendaftar diri sebagai warga baru UiTM Cawangan Sarawak pada 4 Nov 2001. selepas pendaftaran Kolej dan Akademik selesai, sebagaimana lazim, siswa/siswi baru menjalani Minggu nWawasan Siswa (MWS) untuk menyesuaikan diri dalam msuasana kehidupan dalam kampus. walau bagaimanapun, tidak seperti Minggu Wawasan Siswa terdahulu, MWS kali ini hanya dijalankan untuk tempoh tiga hari iaitu dari 4 Nov sehingga 6 Nov untuk mematuhi arahan dari Kementerian Pendidikan. Siswa/siswi baru perlu mengikuti 'Academic Enhancement Program' dari 7 Nov hingga 9 Nov.