Prasasti Terengganu: Kepentingannya dalam sejarah tamadun Islam Alam Melayu / Nor Adina Abdul Kadir … [et al.] - Abdul Kadir, Nor Adina; Nik Dahalan, Nang Naemah; Jamaludin, Norsaeidah; Abdul Razak, Abdul Qayuum; Abdul Aziz, Khairul Nizam (2017)
Kertas kerja ini akan membincangkan kepentingan prasasti Terengganu ini terhadap sejarah Alam Melayu. Justeru, kertas kerja ini ia akan membincangkan beberapa perkara utama, pertama; pengenalan Batu Bersurat Terengganu, kedua; kepentingan Batu Bersurat Terengganu untuk konteks sejarah Alam Melayu, ketiga; kesimpulan.