Aspek tema dalam penulisan skrip Soal Hati, Soalnya Siapa? dan Qaisy& Laila : kajian terhadap penulis skrip Habsah Hassan / Narul Zatul Akmar Dagang - Dagang, Narul Zatul Akmar (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2006)
Kajian ini bertujuan mengenalpasti penulisan skrip merupakan faktor yang tidak boleh diketepikan dalam bidang perfileman. Selain itu meninjau pemikiran yang menjadi pokok persoalan atau tema yang dipengaruhi oleh sikap dan aspirasi penulis. Kaedah kajian yang dilakukan ialah analisa kandungan. Unsur kemanusiaan dan agama antara isu yang dikemukakan. Hasil kajian mendapati penulis skrip Habsah Hassan menyalurkan idea atau mesej menerusi penulisan.