Penerimaan penonton terhadap aspek nilai budaya setempat dalam filem-filem yang memaparkan masyarakat jawi peranakan : satu kajian perbandingan khalayak di lembah Klang dengan Pulau Pinang / Nadzrah Azmi - Azmi, Nadzrah (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2007)
Penulisan Ilmiah ini adalah merupakan satu kajian penerimaan penonton terhadap aspek nilai budaya setempat dalam filem-filem yang memaparkan masyarakat Jawi Peranakan : Satu kajian perbandingan khalayak di Pulau Pinang dengan Lembah Klang. Kajian juga tertumpu terhadap penerimaan penonton terhadap nilai budaya setempat masyarakat Jawi Peranakan. Bagi memperolehi hasil kajian, pengkaji telah menggunakan kaedah soal kaji selidik terhadap responden. Dengan penghasilan kajian ini juga sedikit sebanyak dapat membantu untuk penganalisaan penerimaan penonton terhadap budaya dalam filem