Stail filem dalam membantu persembahan struktur naratif. Kajian ke atas filem Castello (2006) / Mohammad Fairuz Abd Hanif - Abd Hanif, Mohammad Fairuz (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2007)
Kajian ini adalah untuk mcngenal pasti aspek struktur naratif filem Castello (2006), arahan Badaruddin Haji Azmi, dengan melihat kepada tiga tahap struktur naratif (permulaan, pertengahan, penamat). Seterusnya, analisis ini akan mengupas tentang perkaitan stail filem (sinematografi, penyuntingan, bunyi, mise-en-scene) membantu lagi di dalam persembahan struktur naratif filem ini. Pengkajian ini mengaplikasikan kaedah kualitatif dan berfokuskan kepada analisa teks sahaja.