Perpustakaan Kejuruteraan Tun Abdul Razak, UiTM Virtual tour - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2017)
Perpustakaan Kejuruteraan Tun Abdul Razak (atau PTAR 3) telah diwujudkan pada 15 Oktober 2003 dan mula beroperasi sepenuhnya pada 20 November 2003. Ia merupakan perpustakaan fakulti yang kelima daripada lapan buah perpustakaan fakulti yang ada. Koleksi perpustakaan ini dikhususkan kepada bidang Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Awam dan Kejuruteraan Elektrik & Elektronik.