Projek filem pendek babak terakhir: pendekatan genre Psychological Thriller / Nur Maisarah Ramlan - Ramlan, Nur Maisarah (2014)
Projek filem pendek Babak Terakhir mengisahkan mengenai seorang lelaki bernama Adam mengalami perkara misteri apabila ditugaskan untuk menghasilkan sebuah skrip.Adam tinggal bersama teman serumah bernama Malik dan turut mempunyai teman wanita bernama Hawa. Konflik terjadi apabila Adam mengetahui bahawa dirinya dipergunakan selain turut mengetahui bahawa Hawa curang di belakangnya bersama dengan teman serumahnya sendiri Malik. Adam tertekan dengan keadaan tersebut mengambil keputusan untuk membunuh Hawa dan Malik. Penyelesaian jalan cerita ini sebenarnya Adam adalah seorang penyakit mental yang tinggal di wad pesakit mental. Adam mempunyai sejarah masa lampau yang teruk apabila dia sering menjadi mangsa deraan fizikal dan seksual oleh ibu dan bapanya. Ibu Adam sering dipukul oleh ayahnya dan akibat tertekan kerana sering menjadi mangsa suaminya, ibu Adam meluahkan rasa marahnya kepada Adam dengan cara menyeksa Adam. Terkesan dengan keadaan itu Adam mengalami tekanan jiwa dan dia sering mendengar bisikan supaya membunuh ibu dan bapanya.Akibat tidak tahan dengan sikap kedua ibu bapanya, Adam mengambil keputusan membunuh ibu bapanya.