Kemajuan dan perkembangan wanita di Sarawak / Rosziati Ibrahim (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 1992)
Kerajaan telah mula memberi perhatian besar terhadap perkembangan wanita di negara kita. Pertubuhan-pertubuhan wanita telah banyak ditubuhkan di Sarawak untuk mengkaji perkembangan wanita terutamanya wanita di luar bandar.