Kajian empirik mengenai hubungan belanjawan dengan faktor politik dan ekonomi / Rosita Hj. Suhaimi (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 1996)
Kerap kali kita melihat hubungan yang rapat di antara ekonomi dan politik. Persoalannya, adakah ekonomi mempengaruhi tingkah laku politik ataupun adakah politik itu sendiri mempengaruhi ekonomi?