Teori kabur : ke arah pengembangan paradigma alternatif yang islami / Tahir Ahmad and Daud Mohamad - Ahmad, Tahir; Mohamad, Daud (Universiti Teknologi MARA Pahang, Jengka, 1999)
Dalam kertas ini, dipaparkan perbincangan hubungan serta halatuju teori kabur dengan "matematik rangup" iaitu matematik yang bertunjangkan set klasik/rangup. Hubungan ini bergantung kepada pemahaman dan halatuju yang tepat akan anjakan paradigm yang dicadangkan.