Pendidikan dewasa: satu kajian kes terhadap program pemulihan di rumah pengasih / Marinah Awang and Syed Jamal Abdul Nasir Syed Mohamad - Awang, Marinah; Syed Mohamad, Syed Jamal Abdul Nasir (Universiti Teknologi MARA Pahang, Jengka, 1999)
Kajian ini adalah bertujuan untuk meninjau dengan lebih dekat lagi tentang program-program yang dijalankan di Rumah PENGASIH. Tumpuan utama kajian ini adalah untuk melihat cara bagaimana institusi Rumah PENGASIH mengendalikan program pendidikan terhadap orang dewasa yang merupakan klien utama institusi tersebut.