Beberapa aspek kecantikan matematik / Daud Mohamad - Mohamad, Daud (Universiti Teknologi MARA Pahang, Jengka, 1999)
Kertas kerja ini memberi beberapa penafsiran mengenai kecantikan matematik; pada alam semula jadi dan yang dibina oleh manusia, pada formula atau pembuktianny, pada visual grafik dan akhir sekali penafsiran kecantikan matematik yang pada pandangan penulis boleh diperolehi di dalam al-Quran.