Projek akhir Teater Sri Panggung: Teknik Nancy Zi, Chi Yi dalam meningkatkan kualiti pernafasan dan pengawalan suara dalam lakonan / Mohammad Azwan Yahya - Yahya, Mohammad Azwan (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2015)
Gaya dan teknik pernafasan merupakan perkara penting yang perlu dititik beratkan oleh seorang pelakon pentas. Teknik pernafasan yang betul ini boleh membantu pelakon pentas untuk menutur dialog dengan lebih jelas. Kajian ini dilakukan untuk melihat keberkesanan teknik pernafasan Chi Yi ini dalam membantu pelakon dari meningkatkan kualiti pernafasan dan pengawalan suara. Teknik Chi Yi ini telah diperkenalkan oleh Nancy Zi yang merupakan seorang penyanyi Opera China. Fokus kajian adalah membincangkan tiga pengajaranChi Yi iaitu membawa, menyelaraskan dan mengawal pernafasan yang ditunjukkan melalui 12 teknik latihan pernafasan. Hasil dari kajian ini adalah untuk melihat satu altenatif dalam teknik pernafasan