Filem pendek Jogan Andika 2013 : Aplikasi genre gengsterisme / Wan Fahti Kamil Wan Hashim - Wan Hashim, Wan Fahti Kamil (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2013)
Penulisan dan projek ilmiah ini memfokuskan kajian terhadap karakteristik filem Gangsterisme dan Elemen Filem Neo-Noir. Kajian ini akan mencapai objektif utama yang dikehendaki pengkaji iaitu mengenalpasti karekteristik filem gengsterisme dan mengkaji elemen-elemen Neo-noir dalam memberi kesan terhadap naratif berintikan gengsterisme. Hasil kajian ini nanti akan melihat bagaimana seorang pengarah dapat menterjemahkan sebuah filem pendek hasil daripada kombinasi dua elemen iaitu konsep Neo-noir dan budaya Gengsterisme yang di satukan di dalam sebuah filem pendek bertajuk ‘Jogan Andika’