Talentime (2009) : kajian komunikasi intercultural dari perspektif Dr. Milton J. Bennett / Noor Nazirah Hani Senin - Hani Senin, Noor Nazirah (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2013)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji definisi yang berkaitan dengan komunikasi intercutural dan juga model sensitiviti intercultural melalui perspektif Dr. Milton J. Bennet (1993). Filem Talentime (2009) digunakan bagi menganalisa paparan komunikasi intercultural yang mengunakan model sensitiviti intercultural. Di dalam kajian ini, kaedah kualitatif telah diaplikasi kepada objektif kajian dan model Sensitiviti Intercultural telah digunakan sebagai panduan agar pengkaji memperolehi hasil kajian yang lebih menumpukan kepada model yang digunakan. Dalam hasil kajian, model Sensitiviti Intercultural digunakan untuk menganalisis filem Talentime (2009) mengikut perspektif Dr. Milton J. Bennet (1993).