Faktor-faktor pendorong penggunaan perkhidmatan dan kemudahan di perpustakaan negara Malaysia / Norfarah Hayana Nordin - Nordin, Norfarah Hayana (Faculty of Information Management, 2007)
Perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan di Perpustakaan Negara Malaysia adalah aspek-aspek penting yang perlu dititik beratkan untuk menarik masyarakat untuk datang ke perpustakaan ini. Di samping itu juga, Perpustakaan Negara Malaysia memainkan peranan penting di dalam membudayakan masyarakat berilmu. Fokus utama kertas penyelidikan ini adalah untuk mengenal pasti faktor-faktor pendorong terhadap penggunaan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan di Perpustakaan Negara Malaysia. Kertas penyelidikan ini mengenal pasti jenis bahan-bahan yang selalu digunakan pengguna, sebab-sebab pengguna memilih untuk datang ke Perpustakaan Negara Malaysia dan masalah-masalah yang dihadapi sewaktu menggunakan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan di Perpustakaan Negara Malaysia.