Pencahayaan pada ruang dalaman galeri / Masidayu Ahmad - Ahmad, Masidayu (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1992)
Dalam menganalisa kajian terhadap pengcahayaan pada ruang dalaman galeri,satu perancangan kajian hendaklah dibuat untuk menghasilkan satu urutan kajian yang lebih sistematik dan teratur. Disamping itu,skop kajian,tujuan dan teknik kajian desertasi ini dihuraikan dan dijelaskan supaya tidak terkeluar dari tajuk kajian,merancang bahan-bahan rujukan yang akan digunakan dan seterusnya menjimatkan proses pengumpulan maklumat.