Budaya Otaku dalam filem-filem Yasmin Ahmad / Mohd Helmi Mahadi - Mahadi, Mohd Helmi (Faculty of Education, 2013)
Kajian ini adalah betujuan untuk mengkaji Budaya Otaku di Jepun yang terdapat dalam filem filem arahan Yasmin Ahmad. Kajian ini akan lebih bertumpu kepada budaya Otaku yang dapat dikesan persamaannya didalam filem-filem arahan Yasmin Ahmad. selain itu juga, kajian ini akan berlandaskan lima buah filem arahan Yasmin Ahmad iaitu terdiri daripada filem Sepet, Gubra, Mukhsin, Muallaf dan Talentime.