Penggunaan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) dikalangan pelajar Fakulti Pengurusan Maklumat di Perpustakaan UiTM Puncak Perdana / Zuraimin Zahari - Zahari, Zuraimin (2007)
Kajian ini mendedahkan tentang trend pelajar pada masa kini yang menggunakan teknologi didalam kehidupan seharian sebagai seorang pelajar. Penggunaan teknologi membolehkan mereka melakukan sesuatu kerja dengan lebih cepat dan pantas dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang pelajar. Penggunaan teknologi pada masa kini dikalangan pelajar adalah sangat meluas. Kebanyakan tugasan yang dilakukan termasuk mencari maklumat adalah dengan menggunakan teknologi iaitu mengakses maklumat melalui internet. Keadaan ini berbeza dengan suasana pelajar pada masalalu yang mana sumber maklumat hanya boleh diperolehi dalam bentuk bercetak sahaja. Melalui kajian ini juga akan didedahkan masalah-masalah yang dihadapi oleh pelajar ketika menggunakan perkhidmatan ICT didalam perpustakaan UiTM Puncak Perdana. Dengan mengetahui masalah-masalah yang dihadapi, perpustakaan akan dapat mengubah atau memperbaiki kelemahan yang ada didalam memberikan pekhidmatan kepada pelajar atau pengguna yang lain. Cadangan-cadangan yang diberikan dapat menolong perpustakaan memberikan perkhidmatan yang lebih efektif dan efisien.