Penggunaan pusat sumber sekolah di kalangan pelajar Tingkatan Empat Sekolah Menengah Teknik Nibong Tebal / Zawawei Zainol - Zainol, Zawawei (2003)
Penyelidikan ini bertujuan untuk melihat penggunaan Pusat Sumber Sekolah di kalangan pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Teknik Nibong Tebal. Daripada kajian jang dijalankan didapati penggunaan Pusat Sumber Sekolah tidak menggalakkan dan terdapat pelbagai kekurangan dalam Pusat Sumber Sekolah. Kekurangan ini adalah seperti tiada Internet, dan bahan-bahan audio visual lain. Ini menunjukkan pihak sekolah kurang mengambil langkah drastik bagi membimbing pelajar kearah celik ICT. Oleh yang demikian pihak sekolah perlulah mengambil langkah sewajarnya supaya pelajar-pelajar sekolah ini tidak ketinggalan dalam arus ICT yang digembar-gemburkan pada masa kini.