Pemasaran viral : Kajian terhadap projek Teater Asylum / Muhammad Hafizul Sha’ri - Sha’ri, Muhammad Hafizul (Faculty of Film, Theatre and Animation, 2014)
Kajian ini dijalankan bagi membantu memberi kesedaran kepada orang ramai tentang kepentingan pemasaran dalam mempromosikan sesuatu produk atau servis. Pengkaji menggunakan medium projek Teater Asylum dalam mengkaji tentang pemasaran viral. Tujuan dan objektif kajian ini adalah untuk mengenalpasti elemen pemasaran viral dan mengkaji kesan pemasaran viral di dalam projek Teater Asylum. Alatan kajian yang digunakan dalam melakukan kajian ini akan mengenalpasti elemen-elemen pemasaran viral ketika melakukan promosi dan membantu mengesan keberkesanan pemasaran viral untuk menarik minat orang ramai. Kajian ini diharap dapat membantu orang ramai serta pelajar untuk mengaplikasikan pemasaran viral dalam mempromosikan produk ataupun servis. Hasil daripada kajian ini menunjukkan bahawa terdapat 4 elemen pemasaran viral yang digunakan dalam mempromosikan projek Teater Asylum. Selain itu juga kos perbelanjaan pemasaran bagi projek Teater Asylum dapat dikurangkan dengan menggunakan medium media sosial dan konsep word of mouth dalam mempromosikan projek Teater Asylum