Garis Panduan EKSA PTAR : Panduan Pelaksanaan Ekosistem Kundusif Sektor Awam - PTAR, Corporate Communication Division (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2020)
Buku panduan ini disediakan sebagai rujukan kepada seluruh warga Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi MARA dalam menyokong usaha pelaksanaan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) untuk mewujudkan persekitaran kerja kondusif yang berimej korporat, kreatif dan berinovasi dengan penerapan amalan hijau dapat dilaksanakan sebagaimana hasrat Ketua Pustakawan UiTM. Buku panduan ini diharap dapat memberi penjelasan mengenai konsep EKSA, elemen-elemen baharu yang diperkenalkan, tindakan yang perlu diambil pada setiap peringkat pelaksanaan, kaedah pengauditan yang digunapakai dan kelayakan serta syarat-syarat yang perlu dipatuhi untuk mendapatkan pensijilan.