Rekabentuk laluan pejalan kaki di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur / Maria Abd. Rahman - Abd. Rahman, Maria (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1997)
Pada masa kini, Kuala Lumpur sedang mengalami kepesatan pembangunan. Akibat dari kepesatan pembangunan inilah yang mengakibatkan pelbagai masalah yang timbul. Perancangan seharuslah sempuma supaya kita akan dapat menuju ke arah perkembangan pembangunan yang lebih positif. Seharusnya di dalam perancangan bandar, harus di ambilkira penyediaan kawasan yang cukup untuk keperluan perumahan, rekreasi, perdagangan dan Iain-lain lagi yang menjadi keperluan masyarakat.