Pengalaman sebagai pelajar Pengurusan Sistem Maklumat / Siti Norhezati Bodin - Bodin, Siti Norhezati (Faculty of Information Management, 2015)
Assalamu'alaikum w.b.t. Pertama sekali, saya ingin memperkenalkan diri saya, saya adalah pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM), dan merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda. Kini, saya berada di semester lima. Sebenarnya, saya nak ceritakan tentang fakulti Pengurusan Maklumat dan yang paling istimewa, tentulah program yang saya ceburi sekarang, iaitu Pengurusan Sistem Maklumat, (IM245). Fakulti ini melahirkan golongan profesional dalam bidang pengurusan maklumat seperti pustakawan, pegawai rekod, penganalisis sistem maklumat, pegawai pusat sumber, penasihat maklumat, dan sebagainya. Bidang ini juga lebih menjurus kepada pengurusan iaitu menguruskan maklumat di perpustakaan, muzium, arkib dan lain-lain.