Buku-buku yang perlu di baca sebelum 'mati' / Shaharom TM Sulaiman - TM Sulaiman, Shaharom (Faculty of Information Management, 2015)
Setiap tahun baru menjelang, kita pasti memperbaharui azam dan iltizam untuk mencapai sesuatu dengan cemerlang. Tidak kiralah azam atau cita-cita untuk menjadi 'kaya', 'naik pangkat', 'tambah anak', dan bermacam-macam lagi. Namun begitu, pernahkah kita 'memasang' azam untuk membaca buku yang kita beli setiap tahun atau sepanjang hayat di kandung badan atau membaca sejumlah buku yang kita beli, atau membaca buku-buku kegemaran kita yang tidak sempat kita habiskan, atau pun mungkin saja kita tidak ada keazaman sama sekali untuk membaca buku pada tahun ini!