Peribadi pengurus rekod yang cemerlang / Ahmad Azman Mohamad Ramli - Mohamad Ramli, Ahmad Azman (Faculty of Information Management, 2015)
Berdasarkan pengalaman kerja penulis selama hampir 10 tahun sebagai seorang pegawai arkib di Arkib Negara Malaysia, penulis mendapati terdapat tujuh peribadi yang paling mustahak dimiliki oleh seorang pengurus rekod untuk menjadikan mereka pengurus rekod yang cemerlang. Peribadi-peribadi tersebut ialah versatil, sabar, baik hati, berdisiplin, menghargai masa, tekun dan inovatif serta kreatif.